Ексжурналістка з Херсона очолила окупаційне відділення “Союзу православних жінок”

Дата: 18 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Колишня редакторка херсонського телеканалу ВТВ+ Ганна Коробова, яка 2022 року перейшла на бік росіян, стала очільницею окупаційного Херсонського обласного відділення міжнародної організації “Союз православних жінок”.

Про це повідомляє представник ІМІ в Херсонській області з посиланням на дані, виявлені в російському Єдиному державному реєстрі юридичних осіб.

Фото з фейсбук-сторінки Ганни Коробової

Окрім Коробової, засновниками місцевого відділення цієї організації стали Ксенія Тарасенко, Поліна Гуценко, Галина Кременьова та Галина Сагач, яка є професоркою Херсонської академії неперервної освіти. Інші жінки обіймають звичайні посади в окупаційній адміністрації Херсонської області.

“Союз православних жінок” створили у 2010 році з благословення російського патріарха Кирила для сприяння зміцненню ролі Російської православної церкви в суспільстві.

Того ж року “Союз православних жінок” зареєстрували й в Україні. Його очолила проросійська політикиня Наталя Вітренко.

Ганна Коробова під час окупації Херсона і після втечі на лівий берег була малопублічною, але влітку 2023 року їй висунули підозру в державній зраді. За інформацією слідчих, вона стала головною редакторкою окупаційного телеканалу “Таврія” і працює на російську пропаганду. На цьому ж телеканалі її чоловік Вадим працює оператором.

Нагадаємо, що колишня ведуча телеканалу “Бердянськ” Юлія Ваченкова, яка наразі співпрацює з російськими окупантами, зняла пропагандистський сюжет про місцевий католицький храм. Відео оприлюднили в проросійському телеграм-каналі “Бердянськ.Актуально”. 

На самому відео Ваченкова розповідає, що католицький храм “символічно протистоїть православному храму і вічному вогню, який є символом нашої перемоги у Великій Вітчизняній війні”.

Також пропагандистка каже, що очільник храму нібито “покинув усіх, хто в нього вірив”, разом із благодійним фондом “Карітас-Спес Бердянськ”, який багато років “окатоличував усіх”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter