Ексжурналістці з Вінниці, яка зараз працює в Москві, повідомили про підозру в колабораціонізмі

Дата: 17 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Колишній вінницькій журналістці Юлії Тарапаті, яка зараз обіймає посаду заступниці головреда видання “Вечерня Москва”, повідомили про підозру за частиною 6 статті 111-1 Кримінального кодексу України – “Колабораційна діяльність у формі здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією”.

Про це повідомила пресслужба Служба безпеки України.

За матеріалами слідства, після того, як Росія окупувала Крим та частину східних регіонів України 2014 року, Тарапата переїхала до країни-агресора, де влаштувалася до редакції прокремлівської газети “Вечерняя Москва”. Там вона публічно підтримувала російських окупантів, готувала антиукраїнські публікації. Згодом її призначили заступницею головреда видання.

Пропагандистка також координує редакційний відділ “Московська влада” та веде авторський блог на сайті газети.

З початком повномасштабного вторгнення Тарапата виконує вказівки Кремля щодо поширення публікацій, де виправдовує збройну агресію Росії й заперечує причетність окупантів до масових убивств мирних жителів на Київщині.

Зокрема, слідчі СБУ встановили, що вона називала “постановними” катівні та масові поховання в Бучі та Ірпені на Київщині.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти підривної діяльності зловмисниці проти України, йдеться в повідомленні.

Станом на квітень 2023 року підозрювана перебуває на території Росії. Тривають заходи щодо її притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Їй загрожує до 12 років ув’язнення.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що про підозру в колабораційній діяльності заочно оголосили херсонській журналістці. Бувши кореспонденткою одного з радикальних антиукраїнських інтернет-видань, вона просувала наративи російської пропаганди, а також виправдовувала збройну агресію Росії.

Про ставлення українців до певних категорій колаборантів читайте в матеріалі ZMINA

Амністія для колаборантів: кого українці готові пробачити?

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter