Ексзаручник терористів “ДНР” Станіслав Асєєв видав нову книгу

Дата: 10 Січня 2023
A+ A- Підписатися

За фінансової підтримки PEN Ukraine вийшла нова книжка “Шелест бамбукового гаю” Станіслава Асєєва – журналіста, колишнього бранця проросійських терористів, який понад два роки провів у незаконній в’язниці “Ізоляція” в Донецьку.

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: фейсбук-сторінка Станіслава Асєєва

Замовити книжку можна на сайті Видавництва Старого Лева або безпосередньо в книгарнях-кав’ярнях видавництва.

Як пояснив Асєєв, це збірка різножанрових творів та автобіографічних есеїв із 2011 до 2021 року включно з щоденником з окупації, який він не встиг опублікувати через арешт, як і решту творів цього періоду.

“Хай вас не лякає те, що збірка починається казкою: колись це була обіцянка одній людині – написати казку, – що я і виконав. Інші твори є конденсатом моєї філософської освіти та біографічних деталей життя в окупації”, – написав він.

Станіслав Асєєв – український письменник, журналіст і блогер, член Українського ПЕН, засновник Justice Initiative Fund (JIF) – фонду, який виплачує нагороду за інформацію про воєнних злочинців.

Під псевдонімом Станіслав Васін працював журналістом в окупованому Донецьку. 11 травня 2017 року його викрали проросійські терористи “ДНР”, утримували в “Ізоляції” до 29 грудня 2019 року. Повернувся додому в межах обміну “76 на 127” 29 грудня 2019 року. Разом визволили журналіста Радіо Свобода Олега Галазюка (Мирослав Тямущий).

Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка 2021 року за книгу “В ізоляції”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Видавництво Старого Лева перевидасть збірку дитячих віршів письменника і поета, перекладача Володимира Вакуленка “Татусева книга”. Чоловіка вбили росіяни навесні цього року під час окупації Харківщини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter