Видавництво Старого Лева перевидасть книжку вбитого росіянами дитячого письменника Володимира Вакуленка

Дата: 30 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Видавництво Старого Лева перевидасть збірку дитячих віршів письменника і поета, перекладача Володимира Вакуленка “Татусева книга”: чоловіка вбили росіяни навесні цього року під час окупації Харківщини.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці видавництва.

Джерело: фейсбук-сторінка видавництва Старого Лева

Вперше збірка була видана 2014 року та проілюстрована Наталкою Гайдою, уточнили в повідомленні.

“До останнього моменту я трималася за нитку надії, що Володя живий. Ми давно хотіли перевидати його “Татусеву книгу”, але сподівалися, що Володя живий і сам підпише договір на перевидання. Сьогодні я розмовляла телефоном з його мамою, Оленою Григорівною і ми домовилися, що книжка якомога швидше піде до друку”, — сказала письменниця й головна редакторка видавництва Мар’яна Савка.

Увесь прибуток від майбутнього видання передадуть родині Володимира Вакуленка. У такий спосіб видавництво хоче підтримати близьких та рідних письменника і перш за все його сина, який має інвалідність і потребує постійного догляду.

49-річний Володимир Вакуленко родом з села Капитолівка поблизу Ізюма. Писав у жанрах поезії та прози, займався перекладами. Входив у ізюмське літоб’єднання “Крем’янець”. Свого часу був головним редактором газети “Криниця” для дітей і підлітків та журналу перекладів DzeRkaLo. 

Також він займався волонтерством, про що розповідав на власній сторінці у фейсбуку. 

За словами рідних, останні повідомлення від Вакуленка надходили 6–7 березня 2022 року. У них той розповідав про життя під обстрілами росіян. В останньому надісланому повідомленні він написав, що знищив всі контакти.

9 квітня ексдружина письменника отримала підтвердження, що Вакуленка викрали за доносом російські військові або представники окупаційної влади. Після цього про його долю достеменно нічого не було відомо.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter