Експродюсера Гарві Вайнштейна засудили ще до 16 років тюрми за зґвалтування

Дата: 24 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

23 лютого у США суд присяжних Лос-Анджелеса визнав винним колишнього американського продюсера Гарві Вайнштейна у справі про зґвалтування актриси у 2013 році. Його засудили до 16 років за ґратами. Вайнштейн уже відбуває покарання за інше зґвалтування.

Про це повідомляє Reuters.

Джерело: Reuters

Двогодинний процес відбувся в тій самій залі суду Лос-Анджелеса, де в грудні 2022 року присяжні визнали Вайнштейна винним у зґвалтуванні, насильницькому оральному зляганні та сексуальному проникненні за допомогою стороннього предмета стосовно колишньої моделі та актриси в Лос-Анджелесі у лютому 2013 року. Прокуратура просила для нього 24 роки.

Однак присяжні виправдали колишнього продюсера за звинуваченнями, що стосуються другої імовірної жертви, і не змогли винести одноголосного вердикту за звинуваченнями, висунутими двома іншими обвинувачами.

Експродюсер натомість стверджує, що всі його сексуальні контакти були за згодою, він не визнав себе винним. Адвокати заявляли, що жінки охоче займалися сексом із Вайнштейном, оскільки вважали, що він просуне їхню карʼєру, що, за їхніми словами, було частиною широко поширеної культури “кушетки для кастингу” в кіноіндустрії.

Прокуратура заявляла, що який би вирок не ухвалили, Вайнштейн відбуватиме покарання у Каліфорнії після того, як відбуде 23 роки покарання за попереднім вироком у Нью-Йорку.

Раніше ZMINA повідомляла, що в березні 2020 року Вайнштейна засудили до 23 років ув’язнення, визнавши винним у сексуальних злочинах і зґвалтуванні. Ще за трьома інцидентами його провину визнали недоведеною.

Нагадаємо, що в жовтні 2017 року акторка Ешлі Джадд повідомила про домагання з боку Вайнштейна. Пізніше до неї долучилися понад 40 жінок. Окрім харасменту, продюсера також звинуватили в декількох зґвалтуваннях. Згодом в англомовному сегменті інтернету акторка Алісса Мілано запустила флешмоб з гештеґом #MeToo (#ЯТеж), під яким люди зі всього світу розповідали про пережите насильство. Журнал Time назвав жінок і чоловіків, які розповіли про домагання, персонами року.

У відповідь на рух #MeToo американська гільдія продюсерів випустила список рекомендацій, які допоможуть розпізнати та побороти вияви сексуальних домагань у кіноіндустрії. Посібник передбачає, що всі члени знімальної команди повинні звертати увагу на вияви сексуального харасменту та боротися з ними. До методів боротьби, зокрема, належить призначення юристів, до яких зможуть звертатися потерпілі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter