Американського експродюсера Гарві Вайнштейна суд визнав винним у ще одному зґвалтуванні

Дата: 20 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Колишнього американського продюсера Гарві Вайнштейна суд присяжних Лос-Анджелеса визнав винним у зґвалтуванні та двох інших злочинах сексуального характеру. У березні 2020 року його вже засудили до 23 років ув’язнення.

Про це повідомляє Reuters.

Reuters

Чотири жінки звинуватили 70-річного Вайнштейна в насильстві над ними в готелях у період із 2004 до 2013 року. Сам експродюсер не визнав себе винним і наполягав, що всі контакти були за взаємною згодою. Журі присяжних визнало Вайнштейна винним у зґвалтуванні, примусовому оральному зляганні та сексуальному проникненні за допомогою стороннього предмета.

За одним пунктом звинувачення колишнього продюсера виправдали, а ще за однією справою про зґвалтування присяжні не дійшли єдиної думки.

Раніше ZMINA повідомляла, що в березні 2020 року Вайнштейна засудили до 23 років ув’язнення, визнавши винним у сексуальних злочинах і зґвалтуванні. Ще за трьома інцидентами його провину визнали недоведеною.

Нагадаємо, що в жовтні 2017 року акторка Ешлі Джадд повідомила про домагання з боку Вайнштейна. Пізніше до неї долучилися понад 40 жінок. Окрім харасменту, продюсера також звинуватили в декількох зґвалтуваннях. Згодом в англомовному сегменті інтернету акторка Алісса Мілано запустила флешмоб з гештеґом #MeToo (#ЯТеж), під яким люди зі всього світу розповідали про пережите насильство. Журнал Time назвав жінок і чоловіків, які розповіли про домагання, персонами року.

У відповідь на рух #MeToo американська гільдія продюсерів випустила список рекомендацій, які допоможуть розпізнати та побороти вияви сексуальних домагань у кіноіндустрії. Посібник передбачає, що всі члени знімальної команди повинні звертати увагу на вияви сексуального харасменту та боротися з ними. До методів боротьби, зокрема, належить призначення юристів, до яких зможуть звертатися потерпілі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter