Ексміністерка Данії отримала два місяці за ґратами, бо розлучала сім’ї мігрантів

Дата: 14 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Верховний суд Данії визнав винною в посадовому правопорушенні ексміністерку в справах імміграції та інтеграції Інгер Стойберг та присудив їй два місяці ув’язнення.

Про це повідомляє Copenhagen Post.

Фото: Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Рішення суду було майже одностайним – 25 проти одного – та не підлягає оскарженню. Посадовицю звинуватили в порушенні законів за те, що 2016 року вона не дозволила неповнолітнім біженцям перебувати в притулку разом із своїми дружиною або співмешканцем. Колишня міністерка тоді переконувала, що в такий спосіб хоче захистити дівчат, ймовірно постраждалих від дитячих шлюбів. 

Позиція Стойберг обурила 23 розлучені пари мігрантів переважно із Сирії, а тому деякі навіть подали скаргу Омбудсману країни. 

Судді постановили, що, не оцінюючи кожного випадку індивідуально, Стойберг порушила статтю 8 Європейської конвенції з прав людини щодо права на повагу до приватного життя та деякі положення законодавства Данії. 

“Маю сказати, що я дуже, дуже здивована”, – прокоментувала вирок Стойберг.

Журналісти DW зазначають, що достеменно не відомо, чи дійсно ексміністерка відбуватиме термін ув’язнення в тюрмі, адже в Данії частину вироків на строк до шести місяців за дотримання певних умов дозволяють замінити на зобов’язання носити електронний браслет. 

Нагадаємо, що міграцію у світі не спинила навіть пандемія коронавірусу, а тому люди, які шукають кращого життя, попри ризики, вимушені долати тисячі кілометрів. За даними Міжнародної організації з міграції, минулого року у світі загинули понад 3 тисячі мігрантів. За рік щонайменше 1773 людини померли дорогою до Європи. 

Також усього за два роки в Європі зникли більш як 18 тисяч дітей-біженців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter