“Дискредитує російську армію”: у Криму склали адмінпротокол на організаторку весілля за пісню “Червона калина”

Дата: 13 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Окупаційна “поліція” склала адмінпротокол на одну з організаторок кримськотатарського весілля в Бахчисараї через українську пісню “Ой у лузі червона калина”, під яку в ресторані “Арпат” танцювали запрошені гості молодят. 

Про це йдеться в копії протоколу незаконної “поліції”, що є в розпорядженні редакції ZMINA

 

Протокол за ч. 1 ст. 20.3.3 КпАП РФ (“публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання Збройних сил Російської Федерації”) складено 12 вересня. 

“У банкетному залі ресторану “Арпат”… організатор весілля допустила виконання української пісні “Червона калина”, в тексті якої містяться слова “визволяти братів-українців з московських кайдан”, що, відповідно до висновку фахівця №33/5557, використовує ОУН, діяльність якої заборонено на території Російської Федерації“, – мовиться в адмінпротоколі. 

Бахчисарайська “поліція” розцінила дії жінки як такі, що “були вчинені задля дискредитації Збройних сил РФ, проти міжнародного миру та безпеки”

Потерпіла відмовилася підписувати протокол. 

Справу має розглянути незаконне формування, що  називає себе “Бахчисарайським районним судом”. Дату і час слухання в “суді” поки не призначено. Жінці загрожує штраф до 100 тисяч рублів (понад 60 тисяч гривень).

Водночас підконтрольна Москві влада Бахчисарая закрила “на перевірку” ресторан “Арпат”, де на весіллі 10 вересня звучали українські пісні. 

“На сьогоднішній день відповідними службами, зокрема адміністрацією збирається інформація, проводяться перевірки. Служби у своєму напрямку дадуть оцінку цій ситуації, як і щодо суб’єкта господарювання, що здійснює діяльність, так і щодо всіх осіб, які брали участь у цьому заході”, – цитують так званого “заступника глави адміністрації” Бахчисарая Арсена Аблаєва російський державний телеканал “Миллет”.

Нагадаємо, 10 вересня в тимчасово окупованому Криму на весіллі місцевих мешканців увімкнули “Ой у лузі червона калина”. Відео танців під українську пісню потрапило до мережі та викликало істерику в окупантів.

У російських телеграм-каналах почали поширювати запис та шукати людей, які присутні на відео.

На це відео також відреагував кремлівський куратор Криму Сергій Аксьонов. У своєму відеозверненні він висловив погрозу кримчанам кримінальною відповідальністю за “націоналістичні гасла та пісні” на публічних заходах. Водночас він знову висловився щодо політики видворення кримчан з півострова. 

Як відомо, за пів року в тимчасово окупованому Криму незаконні формування, що називають себе “судами”, розглянули 109 справ про нібито “дискредитацію Збройних сил РФ”.

Раніше ZMINA окреслила факти висловлювань із боку кримчан незгоди з війною Росії проти України, через які їх переслідує окупаційна влада на півострові. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter