Директору “Кримпатріотцентру”, який мілітаризує українських дітей, повідомили про підозру за пропаганду служби в армії РФ

Дата: 02 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України оголосила про підозру директору російського “Кримпатріотцентру” Дмитру Полковникову за статтею про порушення законів та звичаїв війни.

Про це йдеться у тексті підозри, оприлюдненому на сторінці Офісу генпрокурора.

Слідчі стверджують, що фігурант задля пропаганди служби в армії РФ серед дітей та підлітків знявся у документальному фільмі телеканалу “Вісті.Крим” – “Полковников. Ветеран війни та наставник молоді: історія героя Росії Дмитра Полковникова”.

У серпні 2023 року інформація про фільм із посиланням на відеозапис з’явилася на сторінці телеканалу. У листопаді того ж року фільм став доступним на Rutube.

Полковников служив у військово-морському флоті РФ, був учасником першої чеченської війни 1995 року отримав звання “Героя Росії”. У 2014–2017 роках очолював Ломоносівський район Ленінградської області.

18 грудня 2023 року підозрюваний потрапив під санкції країн Європейського Союзу.

На офіційній сторінці “Кримпатріотцентру” йдеться, що ця організація займається “методичним забезпеченням отримання громадянами початкових знань у галузі оборони, підготовкою громадян з основ військової служби в освітніх закладах, навчальних пунктах та військово-патріотичним вихованням”.

Про те, як Росія “перевиховує” українських дітей, читайте в матеріалі ZMINA

Українські діти як “паливо” для російської пропаганди

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter