Дирекція “Асканії-Нова” спростовує слова голови Херсонської ОВА про повне знищення заповідника

Дата: 19 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Дирекція заповідника “Асканія-Нова” спростовує слова голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна щодо “повного знищення” російськими військовими заповідника. 

Про це розповів директор заповідника Віктор Шаповал у коментарі Суспільному.  

Ілюстраційне зображення. Фото: find-way.com.ua

За словами посадовця, говорити про повне знищення заповідника рано, хоча російські військові й втручаються в його роботу.

“Це процес, що відбувається, але не доконаний факт. На сьогодні вивезено у РФ і на тимчасово окуповану територію Криму 20 тварин. Частина тварин загинули через недогляд, відсутність кваліфікованого наукового супроводу і ветеринарного обслуговування. Значна частина заповідного степу, понад 2000 га, вигоріла внаслідок пожеж різної природи”, – каже Шаповалов. 

За словами директора заповідника, зміни, що там відбувається, фіксує спеціальна комісія при Херсонській ОВА та Держекоінспекція. Прокудін, розповідаючи про “знищення” заповідника, посилався на “останнє, що чув”. 

Комунікацію посадовця розкритикували й місцеві журналісти. Так, головна редакторка видання “Кавун City” Євгенія Вирлич каже, що росіяни використовуватимуть заповідник задля пропаганди. 

“Я дуже добре розумію, що хвалити росіян теж нема за що. Але давайте казати або правду, або помовкувати. Чому б не описати те, що росіяни роблять із заповідником? Причому не “чув”, а реально дізнався?” – коментувала вона слова посадовця. 

Нагадаємо, що через російську агресію українська екологія зазнала збитків на кілька трильйонів гривень. Кореспондентка ZMINA з’ясовувала в Гаазі, як можна домогтися відповідальності за підрив, наприклад, Каховської ГЕС у міжнародних судах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter