Динозавр з трибуни ООН попередив людство про вимирання через зміни клімату

Дата: 01 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Організація об’єднаних націй опублікувала відео виступу динозавра на ім’я Френкі, який закликав людей у всьому світі почати боротися з викидами парникових газів та бідністю, які можуть спричинити зникнення людства.

Ролик опублікували на сторінці організації у ютубі. 

Ролик за участі Френкі є частиною нової кампанії Програми розвитку ООН під назвою “Не погоджуйтеся на вимирання”.

Публікацію ролика супроводили оприлюдненням нових даних вчених, що викликають тривогу в екологів. Так, за їхніми даними, людство витрачає щороку 423 мільярди доларів на субсидування викопного палива, проте цієї ж суми вистачило б на те, щоб, наприклад, забезпечити кожного жителя планети вакциною від ковіду. Також ця сума втричі перевищує ту, що необхідна щорічно для повної ліквідації бідності.

“Послухайте, люди. Я знаю трохи про те, що таке вимирання. Дозвольте мені дещо сказати. Вимирання – це дуже погано. А спричинити власне вимирання – це найдурніше, що я коли-небудь чув”, – сказав Френкі з трибуни. 

Ролик озвучили англійською, іспанською та французькою мовами актори Ніколай Костер-Валдау, Ейса Гонсалес та Айса Майга.

Цього року ООН вперше визнала право людини на чисте довкілля. За відповідну резолюцію на початку жовтня проголосувала переважна більшість країн, попри критику з боку зокрема Сполучених Штатів та Великої Британії. За даними експертів організації, забруднення природи, викликане тими ж моделями нестійкого споживання і виробництва, що і зміна клімату, є причиною приблизно кожного шостого випадку передчасної смерті на планеті.

Нагадаємо, що понад чверть українців вважають проблеми екології однією з найактуальніших загроз для країни. Цю загрозу останніми роками стали виділяти нарівні з війною, корупцією та економічними негараздами.

Україна перебуває серед найбрудніших країн Європи та входить до десятки з найвищими показниками смертності від хвороб, які провокує забруднене довкілля. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter