Двоє ветеранів подолали понад тисячу кілометрів велопробігу у пам’ять про полеглих побратимів та посестер 

Дата: 23 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Двоє українських ветеранів Іван Балашов та Анатолій Вересенко подолали понад тисячу кілометрів на велосипедах у пам’ять про полеглих побратимів та посестер. 

Про це розповіли в уряді. 

Фото: “Суспільне Новини”/Тетяна Джафарова

Велопробіг розпочався 15 травня в Ужгороді, а закінчився 23 травня у Києві біля Стіни пам’яті загиблих. Вперше подібний велопробіг у пам’ять про полеглих українських військових провели у 2020 році й тоді четверо учасників дістались до Маріуполя. Торік же відбувся перший міжнародний велопробіг “Ужгород–Дармштадт”. 

Двоє ветеранів — Іван Балашов та Анатолій Вересенко — подолали весь маршрут 2024-го у понад тисячу кілометрів та проїхали 13 міст, зокрема Стрий, Тернопіль, Хмельницький, Вінницю, Житомир, Білу Церкву, Бородянку, Димер, Гостомель, Бучу, Ірпінь, Лютеж і Вишгород. На шляху до них приєднувалися велосипедисти-ветерани та охочі. 

Для Балашова це вже четвертий велопробіг, бо спорт — його хобі та один зі способів реабілітації

Нагадаємо, що нещодавно боєць Олександр Хмельовський, який за рік отримав три поранення на фронті, відкрив матч української суперліги з баскетболу. 

В Україні вже нараховують 1,2 мільйона ветеранів. Більшість опитаних українців має близьких на фронті, а ще понад 40% не відкидають, що самі стануть ветеранами. 

Фотографія обкладинки: “Суспільне Новини”/Тетяна Джафарова

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter