Двом російським військовим, які грабували цивільних на Харківщині, повідомили про підозру

Дата: 20 Серпня 2022
A+ A- Підписатися
Двом російським військовослужбовцям, які грабували мирних мешканців під час тимчасової окупації села у Харківській області, прокурори заочно повідомили про підозру.
 
Про це інформують в Офісі генерального прокурора.
 
 
“Двом військовослужбовцям збройних сил РФ, які обікрали цивільне населення окупованого села, заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України)”, йдеться у повідомленні.

За даними слідства, на початку березня 2022 року у селі Руські Тишки Харківського району, яке на той час перебувало під контролем росіян, старший стрілець і старший розвідник 25-ої мотострілецької бригади Збройних Сил Росії проникли до одного з приватних будинків.

Звідти, як зазначається, фігуранти викрали дорогоцінні прикраси та особисті речі.

“Серед “трофеїв” окупантів – ювелірні вироби із золота та срібла, ноутбук і колекція старовинних монет”, заявили у ОГП.

У відомстві додали, що награбоване не можна було використати у військових цілях, тобто підозрювані викрали речі у цивільних виключно з метою особистої наживи, тим самим порушили вимоги Женевської конвенції.

Досудове розслідування за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури здійснює Управління СБУ в області.

Нагадаємо, на початку червня, жителів тимчасово окупованого міста Попасна російські військові насильно відвезли до Первомайська й обікрали їх будинки. 

Раніше ZMINA повідомляла, що розграбування – один із семи типів воєнних злочинів, до яких найчастіше вдаються російські військові в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter