Двом російським генерал-полковникам повідомили про підозру в організації “Іловайського котла”

Дата: 04 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Двом генерал-полковникам Збройних сил Росії повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, веденні агресивної війни та порушенні законів і звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Михайло Мізінцев та Сергій Істраков

За даними слідства, обидва підозрювані задля окупації частини Донецької та Луганської областей та ігноруючи норми міжнародного гуманітарного права і нехтуючи людським життям, організували та здійснили віроломне вбивство українських військових біля Іловайська під час їхнього виходу з оточення так званим “зеленим коридором”. Безпечність “коридору” тоді гарантували російські Збройні сили.

За даними Офісу генпрокурора, у “Іловайському котлі” загинули 366 українських військових, 429 – отримали поранення різного ступеня тяжкості, 300 – потрапили у полон, а 24 – зникли безвісти.

Окрім цього, впродовж 2014–2015 років підозрювані за попередньою змовою з іншими високопосадовцями ЗС РФ керували ввіреними підрозділами регулярних військ Росії та бойовиками, вели агресивну війну проти України та порушили територіальну цілісність нашої держави.

У повідомленні прокуратури не називають імен російських генерал-полковників, однак, судячи з їхніх посад, мова йде про Михайла Мізінцева та Сергія Істракова. Обох росіян хочуть оголосити у розшук. 

Раніше СБУ оголосила підозру заступнику міністра оборони РФ Андрію Картаполову, який також планував “Іловайський котел” та захоплення Дебальцевого. Україна, окрім цього, вже направила до Міжнародного кримінального суду в Гаазі повідомлення про вбивство українських військових під Іловайськом. 

Нагадаємо, що нещодавно заочно повідомили про підозру бойовику “ДНР”, який катував бійців, захоплених у полон біля Іловайська.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter