Бойовику “ДНР”, який катував бійців, захоплених у полон біля Іловайська, оголосили підозру

Дата: 31 Липня 2021
A+ A- Підписатися
Генпрокуратура заочно повідомила учаснику “ДНР” про підозру у жорстокому поводженні з військовополоненими. Бойовика звинувачують у катуванні військовослужбовців, захоплених у полон поблизу Іловайська.
 
Про це повідомляє Офіс генпрокурора.
 

За даними слідства, громадянин України, будучи учасником терористичної організації “ДНР”, виконував завдання її ватажків. Підозрюваний в одній з так званих в’язниць, облаштованій у захопленому бойовиками приміщенні Управління Служби безпеки України в Донецькій області, з серпня 2014 по лютий 2015 року жорстоко поводився з військовослужбовцями Національної гвардії та Збройних сил України, які були захоплені у полон підрозділами Збройних сил РФ в ході бойових дій 24-25 серпня 2015 року в районі м. Іловайськ Донецької області“, – йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

Бойовик застосовував тортури до українських воїнів: бив руками, ногами та гумовим кийком і утримував полонених у нелюдських умовах без належної медичної допомоги і харчування.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного в розшук.

Нагадаємо, в окупованому Антрациті на Луганщині проросійські бойовики облаштували щонайменше п’ять незаконних в’язниць, де катували людей. 

Раніше ZMINA докладно розповідала про те, як проросійські бойовики захоплювали місто Слов’янськ на Донеччині, та про численні злочини, серед яких переслідування релігійних спільнот, затримання, катування та позасудові страти. Досі за містом правоохоронці знаходять рештки людей, які загинули під час окупації.

Відповідальним за прямі накази й злочини, скоєні у Слов’янську у 2014-му, є Ігор Гіркін, який командував бойовиками.

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter