Двом кримським татарам, затриманим 3-4 вересня, інкримінують “диверсійну статтю” – адвокат

Дата: 05 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Щодо кримських татар Асана і Азіза Ахтемових, яких російські силовики затримали в Криму під час обшуків 3-4 вересня, порушили кримінальні справи за ч. 1 ст. 281 Кримінального кодексу Росії.

Про це повідомляє “Крим.Реалії” із посиланням на адвоката Айдера Азаматова.

Айдер Азаматов. Фото: “Радіо Свобода”

Затриманих їх підозрюють у “скоєнні вибуху, підпалу або інших дій, спрямованих на руйнування або пошкодження підприємств, споруд, об’єктів транспортної інфраструктури та транспортних засобів, засобів зв’язку, об’єктів життєзабезпечення населення з метою підриву економічної безпеки та обороноздатності Російської Федерації“.

Згідно з Кримінальним кодексом Росії, ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від десяти до п’ятнадцяти років.

Нагадаємо, у ніч проти 4 вересня російські силовики провели обшук у Нарімана Джеляла, кримськотатарського політика, викладача, політолога і журналіста, заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу. Активісти повідомляють, що після обшуків Джеляла відвезли у невідомому напрямку.

Також 3 та 4 вересня в Криму співробітники ФСБ провели обшуки та затримали чотирьох кримських татар: Асана Ахтемова, Азіза Ахтемова, Шевкета Усеїнова та Ельдара Одаманова. Після обшуків усіх чоловіків відвезли у невідомому напрямку, зв’язок з ними відсутній.

Пізніше правозахисниця громадського об’єднання “Кримська солідарність” Луфтіє Зудієва повідомила, що усі затримані 3 та 4 вересня знаходяться в будівлі ФСБ Росії у Криму і Севастополі. Місцеперебування п’ятьох кримських татар розкрив адвокату Ісляму Веліляєву слідчий ФСБ Віталій Власов.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter