Дума дозволила Росії не виконувати рішення Європейського суду

Дата: 05 Грудня 2015
A+ A- Підписатися

Державна дума надала Конституційному суду Росії право визнавати неможливим виконання країною рішень міжнародних судів.

Як пише “BBC Russian”, пакет поправок до федерального закону “Про Конституційний Суд РФ” дума прийняла одразу в другому і третьому читаннях.

За задумом авторів законопроекту, поправки повинні “забезпечити правовий суверенітет” Росії і “протистояти тенденційним рішенням” міжнародних судів.

Один з авторів поправок, “єдинорос” Володимир Плігін, вважає, що законопроект не ставить під питання позицію Росії щодо виконання міжнародних зобов’язань.

“Вся наша діяльність націлена на виконання міжнародних договорів”, – заявив він.

Проти прийняття законопроекту проголосували троє депутатів.

“Проти були я, (Сергій) Петров і (Ілля) Пономарьов (точніше, його картка у моїй руці на підставі довіреності)”, – написав у мережі Facebook член фракції “Справедлива Росія” Дмитро Гудков за підсумками голосування.

За документ проголосували 436 депутатів.

Нагадаємо, у середині липня Конституційний суд постановив, що Росія може не виконувати рішення Європейського суду з прав людини, якщо при цьому порушуються основоположні конституційні норми.

У червні більше 90 депутатів Держдуми звернулися до Конституційного суду, аби той роз’яснив, як повинні застосовуватися в Росії рішення Європейського суду з прав людини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter