Другий український фестиваль кіно про ЛГБТ+ Sunny Bunny 2024 відбудеться в Києві з 19 по 26 квітня

Дата: 03 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Цьогоріч удруге відбудеться український фестиваль кіно про ЛГБТ+, який має назву Sunny Bunny. Він триватиме з 19 по 26 квітня в столичному кінотеатрі “Жовтень”. Фестиваль спрямований на представлення масштабів міжнародного виробництва квір-кіно, з особливим місцем для українських фільмів, озвучення актуальних тем у національному та глобальному контекстах, репрезентації ЛГБТ-спільноти.

Про це повідомляє громадська організація “Точка опори ЮА”.

“Sunny Bunny – перший український фестиваль ЛГБТ+-кіно. У 2024 році гаслом фестивалю обрали “Більшість ближче”. Згідно з останнім соціологічним дослідженням Національного демократичного інституту, 72% людей в Україні підтримують рівні права для ЛГБТ+. Саме на цьому фестиваль хоче акцентувати в головному меседжі та візуальному стилі”, – йдеться в повідомленні.

Команда організаторів фестивалю розуміє, що його проведення можливе завдяки роботі Збройних сил України, тому дарує безоплатні абонементи на вхід для військових. Щоб не збирати персональні дані захисників, видавання абонементів відбуватиметься в кінотеатрі в перший день фестивалю. Для цього необхідно буде на місці показати військове посвідчення учасника бойових дій або інший аналогічний документ.

Придбати абонементи на фестиваль можна тут

Наразі також триває акредитація преси та блогерів на квір-кінофестиваль. Акредитація для медіа є безоплатною. Окрім професійних журналістів, акредитуватися на подію можуть і блогери. Для цього їм слід заповнити акредитаційну форму. Дедлайн – 15 квітня.

Організатори заходу наголошують, що кожну заявку розглядатимуть окремо, тож заповнення форми не є автоматичним підтвердженням акредитації. Після перегляду анкет заявники отримають листи на вказані поштові адреси. Акредитація преси не надає можливості відвідати відкриття фестивалю та церемонію нагородження. Вхід на ці події – за запрошеннями.

Нагадаємо, що в червні минулого року кінотеатри “Жовтень” та КІNО42 отримали численні погрози на свою адресу через проведення з 22 по 28 червня першого в Україні ЛГБТ+-кінофестивалю Sunny Bunny. Тоді в соціальних мережах ширилися заклики вчинити напад та навіть спалити кінотеатри через таку програмну політику.

Крім того, у лютому 2024 року невідомі обмалювали фарбою фасад столичного кінотеатру “Жовтень”, написавши на ньому гомофобні висловлювання. Також пофарбували сітілайти з афішею фільму про ЛГБТ-людей “Уроки толерантності”, показ якого було заплановано на 14 та 18 лютого.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter