Другий день “заборони ЛГБТ” у Росії: силовики шукають геїв у барах, а власники будівель виселяють заклади

Дата: 02 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

На другий день після того, як у Росії Верховний Суд визнав екстремістським неіснуючий “міжнародний громадський рух ЛГБТ” та заборонив його на території країни, силовики почали проводити рейди по ЛГБТ-закладах, а адміністрації деяких з них повідомили про закриття. 

Про це розповідає “Медіазона”. 

Фото: телеграм-канал Sota

У ніч на 2 грудня рейди провели у щонайменше трьох закладах Москви, де збирались ЛГБТ-люди. В одному з них було щонайменше три сотні гостей.

Силовики увірвались всередину, без дозволу перевіряли документи у відвідувачів та фотографували їх, а самі рейди проводили під прикриттям пошуку наркотиків. 

Окрім цього у Санкт-Петербурзі закрився найстаріший гей-клуб. Адміністрація закладу розповіла, що з ними зв’язались орендодавці та відмовились продовжувати договір через рішення про “заборону ЛГБТ”. 

Щоб дійти до повної “заборони ЛГБТ”, російським посадовцям знадобилось 10 років активної гомофобної кампанії. Дискримінацію ЛГБТ-людей у РФ законодавчо запровадили ще у 2013 році, визнавши їх “соціально нерівними” решті суспільства.

Правозахисники за рік після ухвалення першого закону щодо “пропаганди ЛГБТ” фіксували сплеск гомофобії у РФ та нападів на ґрунті ненависті, зокрема вбивств, за які не карають вбивць. Після офіційної заборони “руху ЛГБТ” правозахисники прогнозують катастрофічні наслідки. 

Нагадаємо, що цього року у Росії медикам офіційно дозволили катувати ЛГБТ-людей під виглядом “лікування”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter