Другу добу в Іспанії протестують проти карантину

Дата: 02 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Другий день поспіль в Іспанії продовжуються протести проти карантинних заборон. 

Про це повідомляє “Європейська правда”.

Наприкінці жовтня в Іспанії, де кількість заражених коронавірусом і далі зростає, вирішили продовжити до травня наступного року надзвичайний стан, який запровадили ще в березні. Нові правила дозволили виконавчій владі та автономним громадам вводити карантинні обмеження без необхідності проходити двотижневі політичні процедури в парламенті або судові процеси.

У перший день протести відбулися в Барселоні й Бургосі, однак згодом вони поширилися на Мадрид, Малагу, Логроньйо, Сантандер. За даними місцевих медіа, “ядром” акцій стали ультраправі та антисистемні групи. У Мадриді протестувальники перекинули й підпалили декілька контейнерів, а також розбили вітрини деяких магазинів та банків.

“Ми можемо перемогти пандемію лише за допомогою єдності та самопожертви. Жорстока та нераціональна поведінка меншості неприпустима. Це не вихід”, – розкритикував протести очільник іспанського уряду Педро Санчес.

Загалом за вечір та ніч 1 листопада правоохоронці затримали близько 60 осіб, постраждали близько 30 силовиків.  

Нагадаємо, що вперше хворого на коронавірус у материковій Іспанії виявили ще наприкінці лютого. До цього про хворобу повідомляли на Канарських островах та на Майорці. Першою пацієнткою стала жителька Барселони, яка напередодні повернулась із Північної Італії. Статистика показала, що переважна більшість постраждалих через пандемію в Іспанії – це мешканці або персонал будинків для літніх людей.

Військові, яких влада залучила до боротьби з хворобою, розповідали, що під час патрулювання знаходили в будинках для людей похилого віку пацієнтів, зокрема мертвих, яких залишив напризволяще персонал. У травні родичі померлих від коронавірусу іспанців подали позов проти уряду країни за, на їхню думку, невдале реагування на пандемію. 

За час пандемії в Іспанії виявили понад мільйон випадків коронавірусу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter