“Дозвольте їй робити свою роботу”: у Бразилії спортивні журналістки заснували рух проти харасменту

Дата: 27 Березня 2018
A+ A- Підписатися

У Бразилії понад півсотні спортивних журналісток заявили про систематичні сексуальні домагання з боку вболівальників.

Аби боротися з проявами харасменту вони заснували рух #deixaelatrabalhar, що в перекладі з португальської означає “Дозвольте їй робити свою роботу”, передає Громадське.

Активістки руху виступили проти спортивних вболівальників, які лізуть до них цілуватися, ображають і пишуть погрози в Інтернеті.

Крім боротьби із сексуальними домаганням учасниці руху #deixaelatrabalhar мають намір боротися з утисками на робочому місці та нерівними умовами для жінок у Бразилії.

Нагадаємо, публічно обговорювати тему сексуальних домагань почали після гучного скандалу в Голівуді. В жовтні минулого року акторка Ешлі Джадд повідомила про домагання з боку американського продюсера Гарві Вайнштейна. Пізніше до неї долучилися більше 40 жінок. Окрім харассмента, продюсера також звинуватили в декількох зґвалтуваннях.

В англомовному сегменті Інтернету акторка Алісса Мілано запустила флешмоб з гештеґом #MeToo (#ЯТеж), під яким люди розповідали про пережите насильство. Журнал Time назвав жінок і чоловіків, які розповіли про домагання, персонами року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter