Довічне загрожує росіянину, який у Бучі розстріляв дві родини, одна з яких переїхала туди з Донецька у 2014-му

Дата: 25 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Ювенальні прокурори Офісу генерального прокурора України обвинувачують російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни. Зокрема, у розстрілі цивільних в місті Буча Київської області. Якщо провину доведуть йому загрожує довічне ув’язнення. 

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Скриншот відео

Слідство встановило, що у березні 2022 року під час окупації Бучі на той момент 24-річний заступник командира бойової машини, навідник-оператор 76 гвардійської десантно-штурмової Чернігівської дивізії повітряно-десантних військ ЗС РФ, розстріляв два цивільних автомобілі. Правоохоронці не повідомляють його імені, однак, ймовірно, йдеться про Микиту Чалова, який перебував у складі військової колони разом із:

  • командиром екіпажу старшим сержантом Олексієм Чуріним;
  • стрільцем-оператором Альфредом Якубовим
  • водієм-механіком Сергієм Демідовим
  • молодшим сержантом Володимиром Кравцем

Під час пересування у складі цієї колони Чалов відкрив вогонь з 30-міліметрової автоматичної гармати бойової машини десанту (БМД-2) по автівках, що були припарковані на узбіччі. У них перебували семеро цивільних, які намагалися евакуюватися з окупованої Бучі, зокрема родина із двома дітьми та їхні сусіди. 

За інформацією ZMINA, мова йде про родину Чікмарьових: Олександра, Маргариту, їхніх неповнолітніх синів Матвія і Клима та сусіда Олега Товкача. Родина Чікмарьових двічі постраждала через дії російських солдатів. Після початку воєнних дій у Донецькій, Луганській областях, вони переїхали з Донецька у Бучу. У березні 2022 року намагалися виїхати з окупації на Захід України. Після обстрілу вижив лише батько – Олександр. Загиблому Олегові Товкачу було 62 роки, 36 із них він пропрацював у Київводоканалі. 

За скоєне Чалову загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, що Головне слідче управління Національної поліції України висунуло ще одну підозру російському військовому з Псковської області Денису Монахову. Цього разу – за умисне вбивство жінки в місті Буча Київської області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter