Довічне загрожує двом поліцейським з Бердянська, які працюють на росіян в окупації

Дата: 26 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальні акти щодо двох колишніх правоохоронців з Бердянська Запорізької області, які після захоплення міста росіянами пішли до окупаційної міліції. Їм закидають державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. 

Про це розповіли в ДБР. 

Слідчі кажуть, що підозрювані добровільно пішли на службу до окупаційної міліції, де отримали зброю, службові автомобілі, кабінети та інше захоплене майно.

На нових посадах колишні поліцейські дотепер патрулюють вулиці міст та селищ району, допомагають імітувати виконання владних повноважень та шукати патріотично налаштованих українців. На думку слідчих, вони також агітують місцеве населення до покори та співпраці із загарбниками. 

Якщо суд визнає колишніх поліцейських винним, то вони можуть отримати від 15 років за ґратами до довічного. 

Підозрювані не єдині правоохоронці з Бердянська, який пішли співпрацювати з росіянами в окупації. До прикладу, заочно судитимуть трьох інших їхніх колег, які також досі вишукують активістів підпілля в місті. 

Нагадаємо, що на початку поточного року на Черкащині затримали колишнього поліцейського, який утік з Бердянська. В окупованому місті він, за даними слідчих, допомагав російським військовим вилучати зброю в поліцейських.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter