Довічне отримав навідник російських ракет на піцерію у Краматорську, де загинула Вікторія Амеліна

Дата: 04 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Суд визнав винним у державній зраді та присудив довічне позбавлення волі з конфіскацією усього майна навіднику російських ракет на піцерію у Краматорську, де внаслідок обстрілу у червні 2023 року загинули 13 цивільних, а ще 64 отримали поранення. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Засуджений Володимир Синельник працював до арешту на газотранспортному підприємстві. 

У червні 2023 року він отримав завдання від росіян перевірити, чи перебувають у будівлі піцерії українські військові. 

Засуджений побачив у центрі міста припарковані автівки з військовими номерами та самих військових у закладі, тож зафільмував їх для куратора й одразу надіслав ролики. За деякий час після цього росіяни завдали удару з “Іскандер M” по піцерії, вбивши 13 людей. Ще 64 людини, серед яких діти, отримали поранення.  

Правозахисники розповідали, що засуджений просить обміняти його у Росію, а слідчі казали, що він погодився навести ракети на заклад не за гроші, а з ідейних міркувань. 

Нагадаємо, що серед загиблих внаслідок атаки на піцерію у Краматорську була письменниця Вікторія Амеліна. Цьогоріч посмертно її відзначили орденом “За заслуги”.

Амеліна з початком повномасштабного російського вторгнення працювала як документаторка воєнних злочинів на деокупованих територіях на Сході, Півдні та Півночі України, зокрема в Капитолівці на Ізюмщині, де знайшла щоденник убитого росіянами письменника Володимира Вакуленка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter