Донька оборонця Маріуполя повідомила про смерть батька в російському полоні (оновлено)

Дата: 31 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Донька захисника Маріуполя Олександра, якого вона впізнала рік тому на фото із судилища в Ростові-на-Дону, повідомила про смерть свого батька.

Про це вона написала на своїй інстаграм-сторінці.

Минулого року окупанти в Ростові-на-Дону влаштували судилище над 23 азовцями, які до останнього воювали проти російських військових у Маріуполі. На одному з фото серед виснажених полонених з “лави підсудних” Крістіна Кошка впізнала свого батька Олександра. А вже 30 липня цього року дівчина повідомила, що її батька не стало дев’ять днів тому: 

“Мій улюблений татко, як ми боролися за тебе, як боровся ти і чекав на зустріч з нами. Ти завжди підбадьорював нас. Ніколи не пробачу тим, хто тебе не врятував, і це відбулося в полоні. А ти писав, сподівався на зустріч. Ти геройʺ, – написала вона.

Олександр перебував у полоні вже 22 місяці. Крістіна розповідала у своєму інстаграмі, що її батько просив знеболювальні ліки, його стан здоров’я погіршувався. 

Як повідомляють російські медіа, ймовірно, йдеться про 55-річного Олександра Іщенка. Про смерть чоловіка заявив його адвокат в Південному окружному військовому суді РФ.

Олександр народився в Маріуполі. До початку повномасштабного вторгнення працював моряком. Згодом став на захист рідного міста. Служив водієм у полку “Азов”. Під час бойових дій у 2022 році чоловік потрапив до російського полону. 

Нагадаємо, що в червні 2023 року понад два десятки полонених українських військовослужбовців почали судити в російському суді. Їх звинуватили в “терористичній діяльності”, спрямованій на повалення російської влади на окупованій Донеччині. Дехто з українських захисників не зміг бути присутнім у суді через хворобу. 

Командир бригади Нацгвардії “Азов” підполковник Денис Прокопенко заявив у травні 2024 року, що в російському полоні перебувають 900 оборонців “Азовсталі”. Рідні полонених захисників періодично виходять на акції, щоб нагадати суспільству про їхню долю. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter