Docudays UA оголосив конкурсний список короткометражних фільмів

Дата: 12 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA оголосив список короткометражних стрічок, що візьмуть участь у конкурсі DOCU/КОРОТКО цього року.

Про це повідомили організатори заходу.

Кадри з фільмів “Маріуполь. Сто ночей”, “Ти тут?”, “Алое, фікус, авокадо і 6 драцен”, “Чорнобиль 22”. Джерело: docudays.ua

Про добірку стрічок розповіла програмна координаторка фестивалю Дар’я Левченко. За її словами, цього року для конкурсу вирішили не шукати, як зазвичай, історій з усього світу, створених у короткому форматі. Натомість зібрали оповіді, вимушено розказані за кордоном, в один простір із фільмами, знятими митцями та мисткинями, які залишилися в Україні:

“Ювілейний Docudays UA відбувається вже вдруге під час повномасштабного вторгнення та вже вдев’яте — під час війни Росії проти України. Хочеться, аби наш мистецький архів війни не поповнювався новими історіями, які неможливо розвидіти: з Маріуполя, Чорнобиля, Київщини, Чернігова і далі — зі всієї території нашої нескореної країни. Щоби ми пам’ятали про розпорошені світом українські сім’ї — як про як факт минулого, а не нескінченний процес”, — сказала Левченко.

Більшу частину фільмів з програми DOCU/КОРОТКО можна буде переглянути в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE.

Нагадаємо, що 20-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться в Україні 2–8 червня 2023 року. Набір волонтерів на фестиваль триватиме до 21 травня.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що фестиваль Docudays UA оголосив склад журі міжнародного конкурсу документальних стрічок DOCU / СВІТ, конкурсних програм DOCU / УКРАЇНА та DOCU / КОРОТКО, а також журі, яке визначить фільм, що отримає Спеціальний приз RIGHTS NOW!.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter