Цьогорічний Docudays проходитиме влітку

Дата: 20 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Ювілейний 20-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться 2–8 червня 2023 року.

Про це повідомили організатори. 

Фото: Стас Карташов

Останній рік творці фестивалю назвали “украй важким випробуванням”. 

Робити фестиваль довелося в умовах, коли ми втрачали дорогих нашому серцю людей, високопрофесійних і відданих справі колег/-жанок, з якими пройшли вогонь і воду, особливих друзів та подруг фестивалю, які захищали Україну і яких більше немає з нами.  Як би складно не було, ми рухаємося далі. Наше паливо —  любов наших глядачів/-ок до фестивалю”, – каже Вікторія Лещенко, програмна директорка Docudays UA.

Цього року організатори, за їхніми словами, створили стільки варіантів, скільки знадобиться.

Майже всі роки існування фестиваль проводили в останній тиждень березня. 

“Ми трохи сумуємо, що відпускаємо улюблений березень, але з надією дивимося у тепліший та, сподіваємося, приязніший до нас червень. У 2023-му говоритимемо про майбутнє й спільну візію, про міста та відбудову, про нашу перемогу», — зазначає Лещенко. 

Нагадаємо, що минулого року Docudays UA відбувався у листопаді. Гості фестивалю закликали звільнити з російського полону правозахисника, журналіста, а нині військовослужбовця Збройних сил України Максима Буткевича

Дослідники Українського та Американського ПЕН-центрів вважають – окупація і війна завдали незліченної шкоди українським культурним голосам, але вони виявляють неабияку стійкість. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter