Гості цьогорічного Docudays закликали звільнити з російського полону Максима Буткевича

Дата: 11 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Гості цьогорічного 19-го Міжнародного фестивалю кіно про права людини Docudays UA провели акцію на підтримку полоненого російськими військовими правозахисника, журналіста, а нині військовослужбовця Збройних сил України Максима Буткевича. 

Фото акції виклала журналістка Ангеліна Карякіна

Фото: Ангеліна Карякіна

Люди, які зібрались у залі кінотеатру “Жовтень” у Києві, підняли аркуші паперу з закликами звільнити Буткевича. 

“Максе, дорогий, подивись, скільки людей на тебе чекає вдома. Docudays цього року вимушено без тебе, але ми всі чекаємо тебе і твоїх хлопців вдома”, – написала журналістка. 

На початку листопада Буткевич, який перебуває у полоні росіян з літа, отримав премію “Історії несправедливості” чеської організації People in Need. Тоді, вручаючи відзнаку, організатори наголосили, що нею хочуть “висловити підтримку всім хоробрим українкам і українцям, які захищають свою Батьківщину”.

Буткевич вступив до лав ЗСУ в березні цього року. До початку повномасштабного вторгнення Росії він працював журналістом на всеукраїнських каналах та британському Бі-Бі-Сі й був співзасновником “Громадського радіо”, де також працював журналістом та ведучим у 2013–2014 роках.

Близько 10 років Буткевич присвятив правозахисній діяльності, зокрема, входив до правління українського представництва Amnesty international та громадської ради при МВС.

До останнього часу він координував проєкт “Без кордонів”, спрямований на допомогу шукачам притулку та українським переселенцям і протидії мові ворожнечі. 

Нагадаємо, що цьогорічний фестиваль Docudays UA проходить у мандрівному форматі. Гід подіями правозахисної програми читайте за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter