Енергетична криза, архів війни та екологія: події правозахисної програми Мандрівного кінофестивалю Docudays UA

Дата: 09 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

У листопаді та грудні триватиме 19-й Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Під час фестивалю відбудуться події правозахисної програми “Rights Now!”. Це п’ять розмов у форматі онлайн, де разом з експерт(к)ами можна буде обговорити й відрефлексувати наслідки війни. Деякі події є тематично близькими до стрічок з кінодобірки Мандрівного Docudays UA. 

Відкриватиме програму 15 листопада розмова “Зима близько! Як енергетична криза впливає на тепло у наших домівках”. Те, як ми будемо зігріватися цієї зими, може справляти негативний вплив на довкілля. У партнерстві з ГО “Екоклуб” поговоримо, як війна змінює екологічні тенденції, а також побут українців/-ок у найінтенсивнішу фазу опалювального сезону. 

Історія повномасштабної війни розгортається в режимі онлайн. 22 листопада в розмові “Архів війни: як якісно фіксувати та зберігати історію” дізнаємося, як за допомогою гаджетів можна розповісти правду про російську агресію. 

Вплив війни на довкілля важко переоцінити. 29 листопада екологічну складову програми “Rights Now!” продовжить дискусія, організована в партнерстві із WWF-Україна, “Війна за воду. Як врятувати українські водойми від наслідків бойових дій”. 

Реальність війни випробовує нас. А втім, українці/-ки щодня роблять усе можливе, щоб наблизити перемогу: воюють на фронті, виживають в окупації, продовжують працювати й сплачувати податки, волонтерять і допомагають іншим. Про те, що допомагає нам триматися, об’єднуватися та перемагати, поговоримо 6 грудня в діалозі “Незламні: яким буде українське суспільство після перемоги”. 

Закриватиме правозахисну програму  розмова в межах Всеукраїнської кампанії “Разом – за безпечні пологи!“. 13 грудня під час дискусії “Вагітність і пологи: що має змінитися після війни” поговоримо про досвід, який слід врахувати в повоєнній відбудові.

Усі події починатимуться об 11:00. Долучитися до Rights Now!, а також переглянути документальні стрічки з кінопрограми 19-го Мандрівного Docudays UA можна в онлайн-кінотеатрі Docuspace.

Події також транслюватимуться на фейсбук-сторінці Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Щоб організатори/-ки нагадали вам про події, заповніть цю онлайн-форму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter