До “кримських диверсантів” за відсутності адвокатів навідуються силовики

Дата: 27 Жовтня 2016
A+ A- Підписатися

До “кримських диверсантів” Євгенія Панова і Андрія Захтія за відсутності адвокатів в московському СІЗО “Лефортово” навідуються невідомі оперативники.

Про це повідомила членкиня Громадської спостережної комісії Москви Зоя Свєтова з посиланням на самих ув’язнених українців.

За її словами, коли Євген Панов розповів спостерігачам про візити оперативників, співробітник СІЗО, який був присутній під час розмови, схопив ув’язненого за плечі і силою вивів з камери, де була зустріч.

“Ну зовсім, як в Гестапо”, – прокоментувала російська правозахисниця і додала, що переривати побачення тюремник права не мав.

Нагадаємо, у серпні російське МЗС повідомило, що Євгена Панова та Андрія Захтія звинувачують у підготовці терористичних актів, що нібито готувались в окупованому Криму.

За даними правозахисників, Панова катували кілька днів, після чого він обмовив себе на відео, записаному спецслужбами.

Координаторка Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник заявила, що схожі методи катування застосовували до Геннадія Афанасьєва, Олега Сенцова, Андрія Коломійця та Олександра Костенко. 

15 серпня повідомлялось, що число затриманих “у справі про підготовку диверсій” в окупованому Російською Федерацією Криму збільшилося до дев’яти осіб.

За даними українських правозахисників, після звільнення Надії Савченко, Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенко в Росії продовжують утримувати за ґратами щонайменше 29 українців. Із них 15 – кримські татари.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter