До жовтня Україні доведеться скласти план, як забезпечувати освіту на Курщині – МОН

Дата: 22 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Міністерство освіти і науки України, ймовірно, буде змушене розробити стратегію щодо забезпечення освітнього процесу для дітей на підконтрольних Україні територіях Курської області.

Про це під час брифінгу заявив заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький.

Ілюстративне зображення. Фото: Всеосвіта

Він підкреслив, що міжнародне гуманітарне право забороняє переміщення дітей через кордони в умовах окупації або збройних конфліктів. Він також наголосив, що росіяни вчиняють такі дії з боку щодо українських дітей.

“Йдеться про те, що, якщо ситуація, як вона зараз розвивається, буде тривати довше, десь до кінця вересня–початку жовтня, нам доведеться складати план, як ми будемо забезпечувати освіту на тих територіях для неповнолітніх дітей. Це не передбачатиме їх переміщення на територію України”, – зазначив Винницький.

Тим часом уряд Росії каже, що у Курській області питання організації освітнього процесу нібито “перебуває під контролем”, у тому числі у так званій “зоні загострення”. Частину школярів переведуть на дистанційне навчання, а евакуйовані до інших регіонів діти зможуть відвідувати навчальні заклади за адресою фактичного проживання.

Нагадаємо, що українські військові вже привезли гуманітарну допомогу мешканцям міста Суджа в Курській області РФ, яке контролюють ЗСУ. 

Читайте також: Як Росія порушує право на освіту під час окупації: кваліфікація за міжнародним правом

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter