До України повернули ще одного підлітка, якого викрали окупанти

Дата: 08 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

З окупації на підконтрольну Україні територію повернули ще одного підлітка, який через російське вторгнення опинився в окупації на Донеччині, а потім – у Москві.

Про це повідомили міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук та “Українська правда“.

Джерело: телеграм-канал Ірини Верещук

На момент початку повномасштабної війни Давиду було 11 років. Він жив з прабабусею в селі Старомлинівка Донецької області. Його мати Лілія з трьома  іншими дітьми на той момент жила на Львівщині. Так хлопчик опинився на тимчасово окупованій території, а сімʼю розділила лінія фронту“, – йдеться в повідомленні.

За словами, голови Української мережі за права дитини Дар’ї Касьянової, багатодітна родина Давида 5 років тому переселилася з Донеччини на Львівщину. Батько дітей служить у ЗСУ. Перед повномасштабним вторгненням Давид виїхав у тоді ще контрольовану Україною частину Донеччини до прабабусі. Та зрештою потрапив в окупацію.

Пізніше Давида відвезли в Донецьк до дядька, який виїхав разом із хлопчиком до Москви. Мама не могла поїхати та повернути сина, оскільки її чоловік – військовослужбовець. Натомість дядько не хотів віддавати Давида й погрожував влаштувати дитину у притулок. Давид дуже хотів до мами і в Україну.

Лілія не склала руки та звернулась на гарячу лінію Мінреінтеграції. Почалась багатомісячна кропітка робота… Сьогодні хлопчик у Києві. Обійняв свою маму. Це велике щастя“, – повідомила Верещук.

Нагадаємо, наприкінці серпня на підконтрольну Україні територію повернули 14-річного хлопця, якого після смерті бабусі окупанти хотіли відправити до дитячого будинку на ТОТ. 

Раніше ZMINA повідомляла, що 25 серпня до України повернули ще 11 дітей, яких росіяни вивезли до тимчасово окупованих територій та РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter