До українського списку спонсорів війни додали PepsiCo та Mars

Дата: 01 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

До переліку міжнародних спонсорів війни додали дві харчові корпорації PepsiCo та Mars. 

Про це розповіли у НАЗК. 

PepsiCo працює в Росії з 1974 року, має 19 заводів, близько 20 тисяч співробітників та 40 тисяч сільськогосподарських працівників, кажуть в агенції. За показником чистого прибутку компанія є четвертою за розміром в галузі напоїв і харчових продуктів у РФ.

Щодо Mars, то ця компанія працює в країні понад 30 років, інвестувала в російську економіку 2,5 мільярда доларів, створила понад 6 тисяч робочих місць та має на території РФ 10 фабрик.

Обидві компанії за минулий рік наростили прибутки. Так, PepsiCo збільшила виторг до 2,59 мільярда доларів, зокрема, чистий прибуток виріс на 333% до 525 мільйонів доларів, порівняно з 2021 роком. З цих грошей до бюджету Росії сплатили понад 115 мільйонів доларів або 8,29 мільярда рублів. 

Виторг Mars за минулий рік у РФ збільшився до 2,45 мільярда доларів, чистий прибуток збільшився на 59% до 377 мільйонів доларів, а з цих грошей до російської бюджету пішло понад 93 мільйони доларів або 6,76 мільярда рублів. 

Обидві компанії обіцяли після початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну, між іншим, припинити рекламувати власну продукцію та зупинити виробництво, втім, цього так і не сталось.

Нагадаємо, що нещодавно до списку спонсорів війни додали китайську групу компаній, що володіє інтернет-магазином AliExpress та корпорацію Unilever, що широко представлена в Україні брендами, зокрема, Domestos, Axe, Rexona та Dove. Також до списку додали дві провідні тютюнові компанії світу Philip Morris International та Japan Tobacco International. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter