До суду передали справу київської посадовиці, яка вела соцмережі Азарова з робочого кабінету

Дата: 09 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт щодо колишньої посадовиці однієї із районних адміністрацій Києва, яку викрили на дистанційній роботі на колишнього прем’єра-втікача Миколу Азарова.

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Листування підозрюваної з Азаровим

Викрили жінку торік. 

Вона, як кажуть слідчі, займалась підготовкою текстів виступів Азарова, домовлялася з російськими та білоруськими пропагандистами щодо ефірів, а також вела його ютуб та телеграм-канал.  На підтвердження своїх слів правоохоронці викладали записи телефонних розмов та скриншоти листування. Виявилось, що часом з Азаровим та пропагандистами посадовиця спілкувалась з робочого кабінету у держустанові. 

“Антиукраїнські заяви експрем’єр-міністра у його телеграм-каналі вона готувала навіть у день початку повномасштабного вторгнення, ілюструючи допис фотографіями руйнувань столиці”, – розповідають у прокуратурі. 

Підозрювана також є головою Фонду гуманітарної підтримки, створеного Азаровим для фінансування антиукраїнського “Комітету рятування України”. З фонду жінка й отримувала заробітну плату.  

Столичній посадовиці закидають, зокрема, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та виправдовування російської агресії. 

Під час досудового слідства вдалось встановити, що на Азарова працює колишня колега підозрюваної, яка поїхала до Москви після початку повномасштабного російського вторгнення. З нею посадовиця погоджувала всі матеріали для соцмереж експрем’єра.

Нагадаємо, що торік Азарову оголосили нову підозру за інформаційне обслуговування російської влади.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter