До річниці повномасштабного вторгнення вийде документальний серіал про жінок, які боронять Україну

Дата: 16 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

До 24 лютого, річниці початку повномасштабної війни Росії проти України, вийде документальний серіал “Військова”, у якому зібрані історії українських захисниць. 

Про це повідомляє FILM.UA Group.

Фото: FILM.UA Group

Документальний серіал складається з 8 невеликих епізодів, кожен з яких — це окрема історія жінки, яка перебуває на службі у Збройних силах України. 

Захисниці розкажуть, як вони ухвалили рішення долучитись до війська, яким було їхнє життя до війни, як в умовах служби вони підтримують свій психологічний стан, а також торкнуться теми дискримінації жінок у війську. 

Як пише DIVOCHE.MEDIA, у серіалі пролунає історія військової з позивним FOX – тренерки з тайського боксу та чемпіонки Європи, яка наразі є бойовою медикинею у складі штурмового підрозділу. 

Інша військова Олександра, з позивним “Одуванчик”, почала боронити Україну ще до 24 лютого 2022 року, паралельно закінчуючи навчання у виші. Нині вона начальниця медичного пункту механізованого батальйону.

Захисниця Лера, з позивним “Лагерта”, яка мобілізувалася у перші дні великого вторгнення, спочатку отримала посаду гранатометниці, а згодом — командирки розрахунку СПГ.

Тетяна – одна з двох жінок у підрозділі піхотинців, яку одразу після випуску з військової академії відправили у Донецьку область.

Вероніка народилась і мешкала у Донецькій області, пізніше переїхала до Харкова, а згодом також вирішила долучитися до ЗСУ. Перехоплення повідомлень окупантів і відстеження їхньої активності — головне завдання дівчини.

До повномасштабного вторгнення Юлія, з позивним “Багіра”, працювала у приватній клініці медсестрою і з перших днів була готова долучитися до ЗСУ. Разом з колегами вона перевозить поранених бійців до лікарень.

Дар’я, з позивним ДШК, була в окупації перші два місяці повномасштабної війни в Херсоні. Після виїзду звідти вона стала в ряди 3 окремої штурмової бригади.

Світлана – командирка батареї розвідки артилерії. Саме вона знаходить ворожу піхоту та техніку і потім передає координати для їх знищення. У вільні хвилини, яких зовсім небагато, Світлана створює іграшки, чим відволікається від важких буднів на фронті.

Епізоди будуть виходити на ютуб-каналі FILM.UA Group двічі на тиждень, починаючи з 20 лютого.

Нагадаємо, що видавництво “Видавництво” випустить книжку “Це воює вона”. Видання присвячене жінкам, які стали на захист України.

Ця книжка стане продовженням проєкту “Дівчата можуть усе”, у межах якого раніше вийшли книжки “Це зробила вона”, “Це теж зробила вона”, а також охудожнені біографії Марії Примаченко та Маї Дерен.

Читайте також: Відсутність військової підготовки, “скляна стеля” і необхідність збиратися на війну за власні кошти: з чим стикаються жінки в армії та що робити?

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter