До мілітаризації молоді Ялти долучиться Північний флот Росії

Дата: 27 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Російська адміністрація Ялти та командування армії ВПС і ППО Північного флоту Росії підписали угоду про співпрацю у сфері військово-патріотичного виховання молоді.

Про це повідомляє “Крим.Реалії” з посиланням на пресслужбу російського військового відомства.

Юнармійці в Севастополі

Угоду підписали в Ялті командувач об’єднанням ВПС і ППО Північного флоту генерал-лейтенант Олександр Отрощенко, голова адміністрації Ялти Іван Імгрунт і начальник управління освіти адміністрації Ренард Кутковський.

“Передбачається взаємний обмін делегацій учнів шкіл і загонів юнармійців міста Сєвєроморська і міста Ялти, організація літніх кубків ігор КВК серед юнармійських загонів, проведення спільної пошукової та військово-історичної роботи – як у Криму, так і на території Кольського півострова. У межах цієї угоди військові також узяли на себе зобов’язання познайомити школярів із Криму з унікальним у своєму роді музеєм ВВС Північного флоту, розташованим у селищі Сафонове в Мурманській області, а також організувати для юнармійців низку екскурсій у частині об’єднання ВПС і ППО Північного флоту”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ст. 50 Конвенції про захист цивільного населення під час війни забороняє державі-окупанту, зокрема, заносити дітей до списків підконтрольних їй формувань або організацій. А ст. 51 цієї ж конвенції – пропаганду на окупованій території служби в армії держави-окупанта.

У липні 2020 Держдума Росії схвалила в третьому, остаточному читанні запропоновані президентом Володимиром Путіним зміни до закону про освіту, які стосуються виховної роботи в школах. У новій редакції документа згадується військово-патріотичне виховання молоді.

Як відомо, дитячо-юнацький військово-патріотичний громадський рух “Юнармія” зареєстрували з ініціативи міністра оборони РФ Сергія Шойгу та за підтримки президента Росії Володимира Путіна 29 липня 2016 року.

Кримська правозахисна спільнота закликала міжнародних партнерів домогтися від Росії припинення мілітаризації освіти в тимчасово окупованому Криму та ввести санкції. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter