До кінця 2024 року на єдиний номер для всіх надзвичайних ситуацій можна буде звертатися з будь-якого регіону України

Дата: 14 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Служба 112 – єдиний телефонний номер для всіх надзвичайних ситуацій до кінця року має запрацювати по всій території України. Водночас номери профільних екстрених служб функціонуватимуть й після 2024 року.

Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

До кінця 2024 року планується поширити роботу служби 112 на всю територію України. Наразі лінія 112 працює вже у двох макрорегіонах України – центральному та західному“, – йдеться в повідомленні.

Як поінформували в міністерстві, у травні очікується запуск центру служби 112 у Дніпрі, а у вересні – в Одесі. Центри покриватимуть східні та південні регіони України відповідно.

Громадяни можуть звертатися за допомогою з будь-якого куточка України. Виклик за номером 112 перенаправляється до служб екстреної допомоги“, – запевнили в МВС.

На лінію 112 можуть звертатися також люди з порушеннями слуху чи мовлення через відеозв’язок з операторами, які володіють жестовою мовою. Для цього необхідно надіслати повідомлення на номер 112.

Номери профільних екстрених служб 101, 102, 103 і 104 продовжать працювати й після 2024 року.

Нагадаємо, у липні минулого року в Києві повноцінно впровадили єдиний номер для всіх надзвичайних ситуацій – 112. А за місяць роботи цього номера по допомогу до операторів жестовою мовою звернулися щонайменше 1 405 разів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter