Без масок на сесії: порушення Кернеса та депутатів розслідуватиме поліція

Дата: 24 Червня 2020
A+ A- Підписатися

На засідання Харківської міськради викликали поліцейських через порушення депутатами маскового режиму.

Про це повідомили в поліції. 

На сесію міськради поліцію викликав 52-річний депутат, який побачив, що декілька його колег перебувають у приміщені без масок. Місцеве видання NewsRoom повідомляє, що без маски на сесії був також мер міста Геннадій Кернес, який вів засідання. Наразі інформацію про подію зареєстровано в журналі єдиного обліку Шевченківського райвідділу поліції. 

Нагадаємо, що нещодавно правоохоронці намагалися притягнути до відповідальності за порушення карантину президента Володимира Зеленського. Інцидент, через який главі держави загрожує штраф у розмірі 17 тис. грн, стався 3 червня в місті Хмельницькому. Зеленський, який перебував з робочим візитом у регіоні, вирішив випити кави в місцевому закладі. Разом з ним були, зокрема, керівник Офісу президента Андрій Єрмак, перший заступник голови ОП Сергій Трофімов, голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет, очільник Хмельницького Олександр Симчишин та головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Однак спочатку судді звернулися до Верховного Суду для розтлумачення, чи можна оштрафувати главу держави, адже, відповідно до Конституції, президент є недоторканним.

За час карантину поліція намагалася притягнути за порушення карантину сотні осіб, однак суди в 90% випадків стають на бік українців, коли розглядають подібні справи. Так, наприклад, суд не оштрафував чоловіка за відсутність маски, бо держава мала забезпечити його нею за законом. Не став суд карати й львів’янку, яка під час карантину вийшла на роботу, щоб пошити маски. Виявилося, що жінка шила їх не для продажу, а для власної родини. 

Відмовилися накладати штраф і на чоловіка, який у перший день посилення карантину переплив річку в столичному Гідропарку, адже поліцейські неправильно склали протокол. Однак зараз його знову намагаються притягнути до відповідальності. Задля цього поліцейські навіть сфабрикували протокол затримання. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter