До грудня школи отримають новий наклад підручників з української мови з коректною мапою – з Кримом

Дата: 28 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Видавництво “Літера ЛТД” опублікувало новий наклад підручників з української мови для 7 класу, які написали філологиня Анастасія Онатій та історик Тарас Ткачук. У цій редакції підручника є оновлена мапа України – з тимчасово окупованим Кримом. 

Про це повідомляє портал “Читомо”.

Представники видавництва зазначили, що навчальні заклади отримають підручники орієнтовно до грудня 2024 року за умови, що не виникнуть труднощі з доставленням, зокрема зумовлені воєнним станом.

Щоб уникати таких помилок надалі, “Літера ЛТД” ввело додаткову перевірку оригінал-макетів зовнішніми експертами. Ба більше, воно планує створити доступну базу мап, яку можна буде використовувати для створення шкільних підручників.

Цей перевипуск підручників виник як реакція на скандал у вересні, коли журналістка та авторка телеграм-каналу “Непозбувний книгочитун” Тетяна Гонченко виявила, що в попередньому виданні підручника “Українська мова” для 7 класу, рекомендованому Міністерством освіти і науки, використали некоректну карту, де Крим не був відображений як частина України.

Верстальники пояснили, що це була технічна помилка, через наявність двох шарів зображень – один із Кримом, а інший без нього. Співавторка Анастасія Онатій тоді порадила учням самостійно домалювати відсутні елементи на мапі та закликала повідомляти про інші виявлені неточності. Відразу після цього “Літера ЛТД” заявило про рішення перевидати підручники коштом видавництва, щоб виправити помилку.

Нагадаємо, що у вересні в Україні також спалахнув книжковий скандал: десятикласникам однієї з київських шкіл роздали підручники на предмет “Захист Вітчизни”, де замість українських військових зображені російські окупанти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter