До головреда російського видання “Важливі історії” прийшла з обшуками ФСБ

Дата: 10 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

У Росії співробітники Федеральної служби безпеки Росії обшукали помешкання головного редактора видання “Важливі історії” Романа Аніна.

Про це повідомляє видання “Медуза”.  

ФСБ пришла с обыском к главреду «Важных историй» Роман Анін

Обшук проходив у рамках розслідування щодо порушення недоторканності приватного життя, вчинене особою з використанням свого службового становища (частина 2 статті 137 УК РФ).  Після обшуку Анін з адвокатами відвідали Слідчий комітет.

“Якби ми відмовилися їхати, то Романа фактично б затримали і все одно повезли до СК (слідчого комітету – ред.). Тому ми вирішили їхати добровільно”, розповіла адвокатка журналіста Ганна Ставицька.

На повторний допит головреда видання “Важливі історії” викликали 12 квітня. Ще один адвокат журналіста Василь Грищук назвав незаконним рішення доставити Романа Аніна на допит до слідчого комітету вночі.

“Вилучили все, вилучили всі флешки, всі комп’ютери – навіть не мої, до речі я не розумію чому. Вилучили телефони, які мені не належать. Також вилучили документи”, –  зазначив Анін після допиту.

Особливо працівників ФСБ цікавили документи англійською, банківські картки та фотографії з часу його навчання в США.

Видання “Важливі історії” спеціалізується на журналістських розслідуваннях. 9 квітня 2021 року воно опублікувало текст про співробітників Федеральної служби виконання покарань у Володимирській області, які продовжують просуватися по службі, попри на звинувачення в тортурах і вбивствах. 

Видання “Важливі історії” повідомляє, що, на думку самого Аніна, обшук може бути пов‘язаним із його розслідуванням 2016 року, яке стосувалося розкішної яхти “Принцеса Ольга”. У статті журналіста, яка була опублікована в “Новой газете”, йшлося про те, що яхта може бути пов‘язана з главою “Роснефти” Ігорем Сєчіним. Суд за позовом Сєчіна зобов’язав “Новую газету” опублікувати спростування, але сам текст видалений не був.

Фото обкладинки: DW

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter