До 15 років увʼязнення засудили двох агентів РФ, які допомагали окупантам захопити Лисичанськ та видавали позиції ЗСУ в Харкові

Дата: 23 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

До 15 років позбавлення волі засудили ще двох російських агентів, які проводили розвідувально-підривну діяльність проти України. За вказівкою окупантів вони збирали розвіддані про базування та передислокацію підрозділів Сил оборони у боях на східному фронті. 

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Фото: Depositphotos

Правоохоронці затримали агентів у результаті спецоперацій у Харківській та Луганській областях в березні й травні 2022 року. За матеріалами СБУ суд призначив їм 15 років ув’язнення.

Як свідчать дані слідства, один із засуджених допомагав окупантам захоплювати Лисичанськ. Для цього він приховано збирав і передавав загарбникам місце розташування укріплених районів та вогневих позицій українських оборонців.

Інший засуджений – інженер однієї з філій комунального підприємства “Харківські теплові мережі”. Після початку повномасштабного вторгнення він інформував окупантів про розміщення бронетехніки ЗСУ на території регіону, а також коригував ворожі удари по об’єктах критичної інфраструктури.

Обидва чоловіки передавали розвіддані на тимчасово окуповану частину Сходу України через “зв’язкових”, які входили до складу 1 і 2 армійських корпусів південного військового округу ЗС РФ. Для комунікації вони використовували анонімні месенджери та заборонені в Україні соцмережі, а локації українських об’єктів надсилали у вигляді електронних координат з фотоматеріалами.

На підставі зібраних доказів суд визнав їх винними за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та призначив їм покарання у вигляді 15 років ув’язнення.

Нагадаємо, що у січні Шевченківський районний суд міста Києва визнав винною у державній зраді під час війни жительку селища Марківка Луганської області. Жінка передавала окупантам дані про патріотично налаштованих мешканців регіону та про розташування і рух української військової техніки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter