Мешканку Луганщини, яка передавала окупантам дані про патріотично налаштованих українців, засудили до 15 років за ґратами

Дата: 29 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд міста Києва визнав винною у державній зраді під час війни жительку селища Марківка Луганської області. Жінка передавала окупантам дані про патріотично налаштованих мешканців регіону та про розташування і рух української військової техніки.

Про це повідомляє “Судовий репортер”.

Фото з відкритих джерел

За матеріалами слідства, 2019-го року обвинувачена, перетинаючи лінію розмежування у селі Станиця Луганська Луганської області, почала співпрацювати з представником “міністерства державної безпеки Луганської народної республіки”, який запропонував їй надавати інформацію про події, що відбуваються у селищі Марківка та інших населених пунктах Луганщини. Вона збирала відомості щодо осіб, які негативно ставляться до окупантів та їхніх дій, повідомляти про розташування та рух військової техніки та військовослужбовців ЗСУ.

Як довели слідчі, жінка почала інформували окупантів саме після повномасштабного вторгнення РФ у період із 24 лютого по жовтень 2022 року.

26 лютого, жителька Марківки відправила окупантам через телеграм дані про місце дислокації військової техніки ЗСУ. 1 березня переслала інформацію щодо співробітника ДСНС України, який проживає в місті Лиман Луганської області, раніше проходив військову службу в ЗСУ та є патріотом України. Ці дані вона передала для так званої “ліквідації” чоловіка.

4–7 березня жінка відвідувала мітинги в селищі Марківка на підтримку України. Потім вона надіслала представнику “МДБ ЛНР” імена щонайменше вісьмох учасників мітингу для того, аби окупанти їх затримали.

Жінка повністю визнала себе винною у суді. Вона підтвердила, що дійсно надсилала інформацію про учасників мітингів на підтримку України, про патріотично налаштованих громадян. Вона робила це, тому що бажала захоплення Росією території Луганської області, адже диплом “вищого навчального закладу” так званої “ЛНР”, який вона отримала раніше, не давав змоги влаштуватися на роботу на підконтрольній Україні території, а переїжджати на територію ОРДЛО вона не хотіла.

Обвинувачену суд визнав винною у державній зраді в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб, позбавивши волі на 15 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, до 15 років позбавлення волі або довічне загрожує трьом колишнім правоохоронцям з тимчасово окупованого Бердянська, які зрадили присязі та працюють з росіянами. 

Підозрювані у держзраді експравоохоронці здали росіянам дані про своїх колег, брали участь в облавах на патріотів та обшуках у них, кажуть детективи. 

Судитимуть їх заочно, адже поки вони перебувають у Бердянську, де допомагають росіянам вишукувати патріотично налаштованих містян.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter