До 12 років за ґратами засудили громадянина РФ, який наводив російські ракети на об’єкти критичної інфраструктури та лікарні

Дата: 06 Січня 2024
A+ A- Підписатися

На Донеччині за колабораційну діяльність суд відправив до в’язниці на 12 років уродженця РФ, який наводив ракети окупантів на об’єкти критичної інфраструктури та лікарні.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

“Прокурори у суді довели, що мешканець м. Новогродівки з лютого 2023 року, підтримуючи дії держави-агресора, почав допомагати окупантам у веденні бойових дій на Донеччині”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що фігурант погодився з пропозицією військовослужбовця ЗС РФ передавати інформацію про розташування й переміщення техніки та особового складу Збройних Сил України у місті.

У текстових повідомленнях колаборанта містилися також дані про розташування шахт, залізничних станцій, лікарень, а також навчальних закладів.

Відомості про дислокацію українських захисників засуджений отримував від людей під час приватних бесід та надсилав їх окупантам через Телеграм. При цьому інформатор усвідомлював, що надана ним “допомога” може нашкодити національній безпеці України.

“За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури суд ухвалив вирок уродженцю РФ за колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України)”, – зазначили в Офісі генпрокурора. 

Чоловіка відправили до в’язниці на 12 років.

Нагадаємо, на початку листопада 2023 року до 15 років позбавлення волі засудили російського агента, який провів 128 одиниць техніки окупантів по території Сумської області в напрямку Києва. У колоні були танки, бронетранспортери та самохідні артилерійські установки.

Раніше ZMINA повідомляла, що також у листопаді до 15 років увʼязнення засудили агента ФСБ, який коригував ракетно-артилерійські та дронові удари РФ по прифронтовій території на півдні Дніпропетровщини.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився військовий, який проходив службу в одній з військових частин ЗСУ. Після початку повномасштабного вторгнення РФ його дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter