Днями Київ потрапить до червоної зони карантину – Кличко

Дата: 21 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Найближчим часом у Києві запровадять червону карантинну зону. 

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко

Ситуація із захворюваністю в столиці погіршується. Фото: КМДА

Наразі ситуація із захворюваністю в столиці погіршується: лише за добу 20 жовтня в місті виявили 1192 нових хворих, а 39 людей померли внаслідок ускладнень від ковіду. Уже понад 50% ліжок, які підготувала міська влада для лікування хворих, заповнено, а з підведеним киснем заповнено більш як 63% ліжок.

“Вік тих, хто помер, – від 29 років. Останніми днями до лікарень столиці госпіталізують по пів тисячі хворих. І більшість із них – у важкому стані. Пацієнти, які потребують кисневої підтримки або штучної вентиляції легень”, – розповів мер.  

22 жовтня має відбутися засідання Комісії з надзвичайних ситуацій, яка й ухвалить рішення про запровадження додаткових обмежень і функціонування столиці в умовах червоної зони. Кличко закликав посадовців активніше пропагувати серед киян вакцинацію:

“Пояснюйте, що сьогодні єдиний спосіб зупинити поширення вірусу та уникнути найсуворіших обмежень – масова вакцинація. І щеплюватися треба зараз. Щоб не стояти в чергах після того, як Київ потрапить у червону зону. Ми бачили, як це було нещодавно в деяких інших містах України”.

В Україні восени першою до червоної зони потрапила Херсонщина, а вже невдовзі “червоними” стали й Запорізька, Одеська, Донецька та Дніпропетровська області. Після посилення там карантинних обмежень регіони стали лідерами вакцинації. Так, наприклад, 13 жовтня на Дніпровщині щепилися лише 8,8 тисячі людей, а вже 18 жовтня їхня кількість збільшилася до 15,6 тисячі.

Із 23 жовтня до переліку “червоних” додасться Сумська область. 

Нагадаємо, що в помаранчевих та червоних зонах карантину з 21 жовтня мобільні бригади перевірятимуть ковід-сертифікати. 

Фотографія обкладинки: Nolan Peterson / The Daily Signal

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter