Для військових та ветеранів збільшили перелік безоплатних стоматологічних послуг

Дата: 14 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Уряд розширив перелік безоплатних стоматологічних послуг, які можуть отримувати військові та ветерани. 

Про це розповіли у МОЗ. 

Ілюстраційне зображення. Фото: U.S. Army photo by. Sgt. Anshu Pandeya

Нині безоплатно гарантують такі стоматологічні послуги:

  • просте та складне видалення зуба;
  • відновлення зуба без/з використанням анестезії та без/з лікуванням каналів; 
  • відновлення зуба включно з пломбуванням каналів з використанням анестезії.

Отримати послуги можуть ветерани війни та люди з інвалідністю внаслідок війни, учасники бойових дій, а також військовослужбовці, які виконують бойові завдання, але поки не мають статусу учасника бойових дій, що підтверджує форма 6 ЗСУ. 

Максимальна вартість наданих медичних послуг не може перевищувати 24 952 гривні на одного пацієнта. Розпорядником коштів є Національна служба здоров’я України.

Проблеми із зубами поширені серед військових, зокрема через стрес та стискання щелеп, харчування, побутові умови на фронті та чимало інших факторів. Планова стоматологічна допомога та зубопротезування є одними з лідерів серед послуг, які б хотіли отримувати опитані українські військові.

Перелік закладів, де можна безоплатно отримати допомогу, легко знайти за посиланням. ZMINA також розповідала про документи, які потрібні військовим та ветеранам, щоб безоплатно полікувати зуби. 

Нагадаємо, що в Україні вже нараховують 1,2 мільйона ветеранів. Більшість опитаних українців має близьких на фронті, а ще понад 40% не відкидають, що самі стануть ветеранами. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter