Для українців в окупації запровадили особливі умови для вступу на магістратуру

Дата: 06 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Для громадян України, місце проживання яких зареєстроване на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) та які перебувають в окупації, діють особливі умови для вступу на магістратуру.

Про це повідомили на сайті Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим. 

Фото з відкритих джерел

Зміни стосуються громадян, які 2024 року завершують здобуття ступеня бакалавра у вишах України та проживають на ТОТ або в населених пунктах, віднесених до території активних бойових дій, або переселилися з таких територій після 1 січня 2024 року.

Для них передбачена можливість не складати єдине фахове вступне випробування і єдиний вступний іспит на спеціальності.

“Вони можуть отримати рекомендацію для зарахування на магістратуру, якщо вступають до того ж закладу вищої освіти, де здобули ступінь бакалавра. Після зарахування людина має укласти договір про навчання впродовж трьох місяців після початку навчання”, — пояснили у Представництві.

Також тут нагадали, що для абітурієнтів з ТОТ працює консультативна телефонна гаряча лінія МОН та чат-бот для запитань про вступ 2024:

  • контактний номер МОН: 0(800)50-45-70;
  • пошта: vstup2024@mon.gov.ua

Про те, як молодь з ТОТ обирає українську освіту, читайте в матеріалі ZMINA

“Навчатися в Києві було моєю мрією”: як Україна залучає абітурієнтів з окупованих і прифронтових територій

Раніше ZMINA  повідомляла про те, що правозахисники закликали Міністерство науки та освіти України (МОН) зважено підійти до запланованих змін у сфері здобуття середньої освіти в дистанційному порядку. Адже ці зміни призведуть до закриття або скорочення шкіл, які були переміщені та забезпечували дистанційне навчання, зокрема для дітей на окупованих територіях. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter