Для українців на окупованих територіях запрацював спеціальний електронний сервіс “Ти в Україні”

Дата: 30 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Для українців, які проживають на тимчасово окупованих територіях, запрацював електронний сервіс “Ти в Україні”: на ньому розмістили інструкції з безпеки й спротиву та надали доступ до якісного VPN і безпечного браузера.

Проєкт разом з командою Dovidka.info реалізувала ГО “Жовта стрічка”, повідомили на сайті організації.

Новий сервіс допоможе жителям в окупації залишатися на зв’язку з Україною, навіть якщо на тих територіях спробують остаточно ізолювати інтернет чи заблокувати українські сайти.

Щоб отримати доступ до браузера та VPN, треба перейти за посиланням на сайті “Ти в Україні” та заповнити реєстраційну форму. Після підтвердження користувач отримає інструкції з під’єднання до VPN і безпечного браузера.

Загалом на сайті “Ти в Україні” активісти зібрали інформацію про безпеку та спротив для українських громадян на окупованих територіях.

У розділі “Інформація та зв’язок” користувачів знайомлять з порадами, як обирати джерела інформації та захищатися від дезінформації, безпечно користуватися смартфоном та месенджерами, забезпечити кіберзахист собі й дітям, уникати шпигунства.

“Якщо ви хочете і можете чинити спротив – тут ви отримаєте інструкції, як це робити без шкоди собі. Якщо єдиний спротив, на який у вас є сили, – це залишатись в безпеці, то тут ви знайдете всю необхідну інформацію про те, як вижити в окупації”, йдеться в повідомленні на сайті.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російський пропагандист Олександр Малькевич закликав жителів окупованих регіонів “захиститися від брехні Заходу”: відмовитися від використання VPN-сервісів для отримання доступу до заблокованих на території Росії платформ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter