“Дивись, щоб тобі потім не було гірко”: одеська активістка Підпала впізнала свого нападника

Дата: 24 Травня 2019
A+ A- Підписатися

Одеська активістка та журналістка Світлана Підпала впізнала в поліції чоловіка, який напав на неї та вилив нечистоти на початку травня цього року, коли вона спостерігала за незаконною забудовою Літнього театру в місті. 

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Нападником, за словами Підпалої, виявився Сергій Семеренко, якого вона неодноразово бачила в компанії з іншими тітушками, яких забудовники в Одесі використовують задля нападів на активістів. Під час упізнання нападник поводив себе зухвало, глузував з журналістки та навіть погрожував. 

“Дивись, щоб тобі потім не було гірко”, – сказав він їй, коли вона спитала в нього, чому він посміхається. 

Наразі активістка зізнається, що відчуває себе в небезпеці: 

“Незважаючи на те що я була впевнена, що виконавця нападу знайдуть, зараз я не відчуваю себе в безпеці. Він перебуває на волі”.

Міру запобіжного заходу Семеренку обиратимуть 25 травня в Приморському суді Одеси, “якщо він туди з’явиться”. Також Підпала додала, що наразі її справу перекваліфікували зі статті “Хуліганство” на “Перешкоджання журналістській діяльності”.

Як відомо, 7 травня на активісту Світлану Підпалу вчинили напад в Одесі. Тоді її облили нечистотами. Незадовго до інциденту Підпала публікувала у себе на сторінці у Facebook пост про незаконну забудову в Літньому театрі в Одесі та про погрози місцевим активістам, які виступають проти цієї забудови.

Відомо, що це не перший напад на Підпалу в Одесі. У 2017 році невідомі розпилили жінці в обличчя газовий балончик і побили її прямо в центрі міста.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter