Дітям у Вінниці надаватимуть супровід під час інклюзивного навчання

Дата: 02 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Депутати Вінницької міської ради підтримали рішення щодо надання соціальної послуги супроводу під час інклюзивного навчання дітям з особливими освітніми потребами.

Про це повідомили у Вінницькій міськраді. 

Супровід у школі на Дніпропетровщині. Фото: glavnoe.dp.ua

Наразі навчання для здійснення супроводу пройшли 9 людей, серед яких, зокрема, батьки, чиї діти потребують такої послуги. У листопаді вони супроводжуватимуть учнів 33-ї школи, де організували інклюзивні класи. До підготовки залучили громадську організацію “УСІ”.

Супровід передбачає підтримку та допомогу в пересуванні, спілкуванні, харчуванні, орієнтації у просторі на території закладу освіти. 

У міськраді повідомили, що станом на 1 вересня поточного року на території міської територіальної громади серед 228 дітей, які вчаться в інклюзивних класах, 47 потребували супроводу.

 
Наприкінці минулого року Моніторингова місія ООН повідомила, що в Україні лише 15% дітей з інвалідністю мають доступ до інклюзивної освіти. Решта 85% дітей з інвалідністю або відвідують спеціалізовані школи, або навчаються вдома, або взагалі не здобувають освіти, адже школи в громадах погано пристосовані до їхніх освітніх потреб.
 
Велика кількість таких дітей проживають у малозабезпечених сім’ях, у яких подекуди немає необхідної техніки для дистанційного навчання. 
 
Нагадаємо, що після закриття шкіл на карантин у світі 463 мільйони дітей не змогли отримати доступу до дистанційного навчання.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter