Діти окупованого Скадовська зможуть дистанційно навчатись в українських школах з вересня

Дата: 14 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Діти з окупованого росіянами Скадовська Херсонської області зможуть 1 вересня дистанційно відновити навчання в українських школах.

Про це мер Скадовська Олександр Яковлєв повідомив у фейсбуку.

За його словами, усі школярі автоматично переведені до наступного класу й навчатимуться незалежно від місця перебування.

“Міська рада планує розпочати новий навчальний 2022–2023 рік 1 вересня. Освітній процес буде проходити в дистанційній та в індивідуальній формах (екстернатна та сімейна, домашня). Також ми пропонуємо можливість зарахування учнів з навчальних закладів інших громад за заявою батьків до наших навчальних закладів”, – написав мер.

Він додав, що мерія 18 серпня оприлюднить перелік закладів, які працюватимуть з 1 вересня.      

Протягом наступного тижня з кожним учнем зв’яжуться, аби дізнатися бажання такого навчання.

Нагадаємо, ще у квітні Яковлєв виїхав із міста через погрози та “пропозиції” до співпраці з боку російських військових. 

Наразі на тимчасово окупованих територіях Херсонської області росіяни мотивують приводити дітей навчатися за російськими програмами у фейкових школах, за це батьки отримуватимуть винагороду в рублях. Тих, хто відмовиться, обіцяють переслідувати.

На початку серпня у Каланчацькій громаді на Херсонщині російські окупанти викрали директорку Гаврилівської школи Тетяну Ткаченко.

За словами першого заступника голови Херсонської обласної ради Юрія Соболевського, на директорів шкіл по всій області чинять колосальний тиск, тому що переважна більшість педагогів відмовляється співпрацювати з окупантами та перебудовувати роботу навчальних закладів під російську програму.

ZMINA також повідомляла, що близько 30 приватних закладів вищої освіти погодилися взяти на безоплатне дистанційне навчання абітурієнтів з тимчасово окупованих територій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter